Deep South - Avresan & Birmingham, AL

Hej igen!
 
Då var tanken att jag skulle berätta om min TrekAmerica resa som jag gjorde för ett par veckor sen. Här är del 1!
 
 
Jag flög från Denver på lördagseftermiddagen till Houston där jag skulle byta flyg. Flygplanet var riktigt stort, och jag kunde kolla på film under resans gång, yay! Dessutom så var ett av USA:s landslag i basket på samma flyg. Jag började misstänka det när jag gick ut från toaletten och mötte säkert 7 höghus iklädda matchande USA träningsoveraller. Efter lite research (snappade upp namnet på en utav spelarna i kön vid gaten) så kunde jag konstatera att det var USA:s kvinnliga ungdomlandslag i basket! Uh uh, lite coolt ändå va?
 
Under flygresan så kollade jag på nya Djungelboken och ett Vänner avsnitt. Fick även visa det äldre paret som satt bredvid hur man kopplade in hörlurarna haha. Väl framme i Houston så hade jag drygt en timma på mig till nästa flyg mot New Orleans (som för övrigt var pyttelitet). Kom fram sent på kvällen, det var hur varmt som helst!

 
Hade bokat shuttle till mitt hostel i förväg så efter att ha hämtat mitt bagage så gick jag direkt dit. Jag var den enda passageraren och jag och chauffören pratade med varandra hela vägen. Han var born and raised i New Orleans och berättade både om sitt privatliv och vad jag borde se och göra i staden haha. Supertrevlig!
 
Mitt första intryck av mitt hostel var att det såg väldigt litet ut. När jag kliver in så får jag ett något ovanligt välkomnande. Han som jobbar i receptionen spelar Swedish House Mafia på högsta volym, han skrattar och skämtar mycket, jag var inte helt hundra på att han var nykter. Men å andra sidan - det var ju ändå en lördagskväll right?! Han bjuder in mig till festen de har på bakgården, och det var seriöst som värsta hemmafesten haha. Jag får liksom ingen vanlig hostel känsla över stället, dock så var det inget dåligt med det! Men jag fick snällt tacka nej till inbjudan i och med att jag skulle påbörja min tour halv åtta nästa morgon. Innan jag går och lägger mig så bestämmer jag mig för att gå iväg till en affär och köpa frukost till dagen efter. Får en liten skum ghetto-känsla under min promenad. Dock så kände jag mig inte orolig, på något sätt så kände jag mig faktiskt bara mer rik på upplevelser! Hahah låter det lite konstigt? Hm, det kanske är så ett års tid av au pairande gör med mig...
 
Delade rum med 5 andra tjejer.
 
 
 
 
 
Av någon anledning så vaknar jag redan vid 5 på morgonen efter och kan inte somna om. Ligger i sängen och stirrar ett tag innan det är dags att göra sig i ordning för att gå. Jag trippar ut och försöker hitta till busshållsplatsen som jag hade kollat upp i förväg. Det var inte det enklaste! Systemet där nere var inte det bästa, utan väldigt förvirrande. Då jag inte kände för att gå och släpa på min resväska i 40 minuter så beställde jag en uber istället. Kostade mindre än 7 dollar!! När jag stod och väntade på ubern så hör jag hur en man går förbi och säger "Daamn guurl, those legs are gorgeous!!", haha trevligheten var verkligen ingen bristvara!
 
Min uber chaufför var så söt haha. Vi pratade en hel del och han ger mig smeknamnet "strawberry blonde" och säger att jag är jättefin. Det roliga var att när han frågade vart jag var ifrån så svarade han att han trodde jag var en amerikansk invånare?!? SCORE, haha, men sen sa han också att han inte var förvånad över att jag var svensk... Den har man ju hört några gånger haha.
 
Möter upp min grupp som jag ska spendera 8 dagar tillsammans med inne i hotellobbyn. Vi var 11 st + ledare (en svensk, en australienare och resten britter). Vi gör lite pappersarbete först och sen gasar vi på mot Birmingham, Alabama! Jag fick äran att sitta i framsätet och vara DJ, fick mycket beröm för min insats!!
 
Det här var vår mini-van som vi körde runt i!
 
 
Vi lunchade på Taco Bell och sen anlände vi i Birmingham. Vi besökte the Civil Rights Institute, som var jätteintressant! Efter ett par timmar där så åkte vi till vårt hotell. Vi käkade middag på en pub och hade efterrätt på ett ställe som heter Insomnia cookies! Efteråt så samlades hela gänget i killarnas hotellrum och där sitter vi i någon timme och snackar strunt innan alla går och lägger sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Väldigt kul och intressant första dag på min TrekAmerica resa!!