Florida del 5 - Disney World

Dag 8 - 31 december
 
Den här dagen vaknade vi upp glada och pigga väldigt tidigt för det var dags för inget mindre än Disney World!! Efter att vi hade packat lunch och ätit frukost så beställde vi en uber.
 
Det som var lite småroligt med vårt airbnb boende var att det låg liksom inne i ett lägenhetskomplex med grindar och allt, så vem som helst inte kunde komma och gå hur de ville. Det kändes ju tryggt och bra, men det lilla problemet var att det liksom inte fanns någon trottoar för att komma in och ut. Det var gjort så att man bara kunde ta bilen (vadå amerikanskt) vilket gjorde det ganska knepigt för oss att komma in och ut därifrån hahaha. Ibland väntade vi på att en bil skulle köra ut och så sprang vi efter den innan vi fick bommen i huvudet. Vi måste sett lagom lustiga ut hahahah.
 
Men anyways! Iväg kom vi och det var bra med trafik, för Disney World på nyårsafton var vi inte ensamna om att köra på. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade ju köpt biljetter i förväg på deras hemsida och då ingick även tre stycken Fast Pass biljetter som jag rekommenderar så sjukt mycket! Med dem i handen (eller de var typ inskannade i ett kort) så kunde vi gå förbi de vanliga köerna som på vissa ställen var 2-3 timmar. USCH att ens ställa sig i en så lång kö liksom??? Så vi hade bokat Fast Pass till Space Mountain, Big Thunder Mountain Railroad och Splash Mountain. De två förstnämna är bergochdalbanor och Splash Mountain är type som Flumeride.
 
Alltså jag hade verkligen SÅ kul när vi åkte Space Mountain, för grejen med den är att det är kolsvart och man ser inte vart man åker för det enda man ser är ljuseffekter och Sofie hamnade längst fram i den och skrek i princip hela tiden.... Och varje gång hon skrek så började jag skratta, hahahaha börjar le bara av att tänka på det, önskar verkligen någon hade kunnat spela in oss haha!!! En som gråtskriker och en som gråtskrattar hysteriskt... Thunder Mountain var också jättekul, älskar verkligen bergochdalbanor!!!! Och bilden som togs på oss i Splash Mountain är värd att dela med sig av... Tror fan att Sofie vill ge igen för att jag skrattade åt henne i Space Mountain hahahahahah.
 
 
 
Vi åkte även Pirates of the Caribbean, Jungle Cruise, Swiss Family Tree House, Carousel of Progress, The Many Adventures of Winnie the Pooh, Under the Sea - Journey of the Little Mermaid, Peter Pan's Flight och kollade på Monster's Inc Laugh show (som för övrigt var svinkul men det kunde ju bero på att vi var övertrötta också).
 
 
När gubben i bakgrunden blir skarpare än en själv...
 
 
 
 
 
 
 
I väntan på paraden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hahaha kolla kötiden??? Vi åkte aldrig den...
 
 
 
 
När vi lämnade Tomorrowland så började fyrverkerishowen. Vi var liksom på baksidan av slottet och det var så galet coolt. Jag är ju inget större fan av fyrverkerier men där var det verkligen hatten av till Disney World. Sjukt magiskt.
 
 
Nyårshattarna är på!
 
 
Vi hade även gjort en middagsreservation på en utav restaurangerna. Det skulle vara så galet skönt att få sitta ner i lugn och ro och äta varm mat. Mindre najs var ju det faktum att vi behövde vänta i över 30 minuter på vårt bord vilket INTE uppskattades av varken mig eller min hungriga mage. Tror det slutade med att vi åt vid 9-10 tiden. Ärligt talat kommer jag inte ihåg tiden riktigt, men jag kommer ihåg känslan jag hade hahahah så det måste ha varit väldigt sent. När vi hade både ätit och åkt klart så var det dags att hitta en plats inför 12 slagets fyrverkerier. Det var sjukt osmidigt att ta sig runt i parken för det hade liksom gjort massa One Ways och stod och viftade med sina lysstavar som visade vart vi fick gå och vart vi inte fick gå. Gick säkerligen runt hela parken innan vi hittade en hyfsad plats (om man bortser ifrån trädet som var ivägen). 
 
 
 
 
 
 
 
Helt ärligt så var nyårsfyrverkerierna inget att skryta om. Det höll bara på i 2 minuter och var ingenting i jämförelse med dem vi hade sett några timmar tidigare. Det var en ganska stor besvikelse tyvärr. Vill inte veta hur de som hade satt sig ner på en filt redan vid 5 tiden för att få en bra plats kände sig hahaha... Men men!
 
Det var slutet på vår dag på Disney! Var definitivt redo för sängen om man säger så. Men sen var det ju en process i sig att ta sig UT UR parken. Har aldrig befunnit mig i en så stor folksamling innan och jag var nära min bristningspunkt. Folk kan verkligen vara dumma i huvudet. Sen som att det inte skulle vara nog så var det ju värdelöst att försöka beställa en uber då de var typ 5 minuter bort men att det skulle ta ytterligare 30 minuter för oss att komma ut. Och det var bara i parken jag hade wifi. Så i den stunden visste vi inte alls hur vi skulle kunna komma hem. Det ska dessutom tilläggas att uber priserna höjdes med 10 dollar varje gång man uppdaterade så det hamnade över 140 dollar vilket var superlöjligt.
 
Vi planerade att hoppa på någon buss till det Hilton hotellet vi hade hamnat på dagen innan och sen beställa uber därifrån. Jag går fram och frågar en familj som står och väntar på bussen om det krävs att man har en rumsnyckel eller något som bevisar att man bor på hotellet för att kunna gå ombord, och det behövde man visst. Jag berättade om vår situation utan wifi och utan tillräckligt med pengar (hahaha) och de föreslog att vi skulle säga till chauffören att vi hade glömt vår rumsnyckel. När sedan familjen letar efter sina så visar det sig att de faktiskt HAR glömt dem hahahahah. När sedan bussen rullar fram så tar pappan ett snack med chauffören och förklarar situationen och pekar sen på sin familj OCH mig och Sofie så vi alla får kliva på!! Blir så varm i hjärtat av såna hjälpsamma personer.
 
När vi var framme på hotellet så var fortfarande uber priserna skyhöga så vi gick ut för att kolla hur mycket det skulle kosta att ta en taxi. En kille som jobbade på hotellet som typ var shuttle ansvarig ser att vi är lite lost och frågar om vi behöver hjälp. Jag känner mig verkligen nere på botten för allt jag ville var att komma hem men jag berättar(läs: beklagar) för honom att vi inte har en aning om hur vi ska komma hem, och då snackar han med en av hotellets taxichaufför som säger att han kan skjutsa oss för 50 dollar!!!! Ville krama om dem båda för att de var så snälla och såg hur desperata vi var<333 Var hemma typ halv 3 och sen skulle vi gå upp vid typ 7 dagen efter hahaha. 
 
Väldigt minnesvärd nyårsafton som jag aldrig kommer glömma. Disney World var deifinitivt värt ett besök, men inget ställe jag självmant skulle åka tillbaka till. Once is enough. 
 
Tack 2016, tillsammans var vi oslagbara.
 
Puss hej!