My Thanksgiving Week

Hejsan!
 
Gud vad mycket som hände förra veckan. Jag jobbade bara mån-ons, för på torsdag var det ju Thanksgiving. Skulle egentligen ha jobbat på fredagen men min värdpappa kände för att ta ledigt så jag kunde få långhelg!? Hur nice??
 
Torsdag
 
Varje år så arrangeras Macy's Thanksgiving Day Parade, vilket man absolut inte får missa om man bor i trakterna under Thanksgiving. Jag hade bestämt med Sanna och Amanda att mötas upp inne på Grand Central strax efter kl 6 (paraden började 9), då alla sa att det inte var värt risken att åka in senare för då skulle det vara omöjligt att få en bra plats. Det betydde att mitt tåg skulle avgå 5.17... Helt plötsligt vaknar jag upp och ser att klockan är 5.10, hoppsan hejsan här skulle det inte gå att klä på sig, borsta håret och ta sig ner till tågstationen på sju minuter inte. Så jag fick ta den som gick cirka 30-40 minuter senare, vilket fortfarande var väldigt tidigt. Men även om jag hade god tid på mig så slutade det ändå med att jag fick springa till tåget och var sista person som hoppade på hahah. Slutar aldrig förvånas.
 
Väl framme i city så var det väldigt mycket folk. Vi letade upp en Starbucks, köpte frukost och drog oss sedan vidare för att leta en bra plats. Vi frågade massvis med människor om vart vi kunde stå och vart de rekommenderade och det slutade med att vi hamnade uppe vid 64 st vid Central Park. Sen kommer jag inte ihåg hur länge vi fick stå där och vänta tills paraden kom till oss. Tappade känsel i både tår och fingrar men när väl paraden drog igång så tyckte jag att det var värt det!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Den höll på i knappt 2 timmar och efteråt åkte Sanna hem till sig och jag och Amanda mötte upp Sandra istället och lunchade tillsammans på en mysig italiensk restaurang. Blev sjukt mätt efteråt så jag undrade ju hur sjutton jag skulle få plats med en Thanksgiving middag på det. Efteråt så strosade vi runt litegrann och kollade på de julpyntade affärerna. Älskar julen så!!! Om man bortser från kylan...
 
 
 
 
 
 
Längtar att få se när denna granen vid Rockefeller Center är pyntad!!
 
 
 
Sen tog vi tåget upp till Connecticut för att vi skulle laga middagen hemma hos Amanda. Det är nu den mest minnesvärda grejen från den här dagen skedde. När vi klev av tåget och gick mot bilen så fungerade inte Amandas bil att öppna. Vi trodde att batteriet i bilnyckeln var dött och sen fanns det liksom inget nyckelhål på bilen, så enda sättet att öppna upp den var via att trycka på en knapp. Så vi stod där ute i kylan, Amanda fick ringa till sin värdfamilj som dessvärre var nere i Pennsylvania och regnet började smattra på. Efter ett tag så inser Amanda att det måste vara bilbatteriet som var dött då lamporna hade råkat stå på. 
 
Efter över en timme kom Sandra till undsättning och kunde plocka upp oss. Tanken var att vi skulle åka till en mataffär och köpa det sista inför middagen, och vi hade googlat och hittat affärer som skulle vara öppna men när vi väl kom dit så var alla stängda... Hahahah fyyy vad eländigt livet var då. Så vi körde hem och fick "nöja" oss med att laga kalkon, potatismos och gravy (på påse hahaha). Sen körde vi in lite bröd i toastern och tog fram den färdigköpta pumpa pajen. Sen var det bara att sätta sig ner och äta! Gott var det! Sov sen som en sten.
 
 
 
 
Fredag
 
Black Friday! Av någon jävla anledning så hade jag lyckats bli övertalad till att åka till affärerna när de öppnade vilket var kl 5 på morgonen... Jag, Amanda och Westport-Sara åkte till ett av de största köpcentrum i Connecticut. Var inte många fler människor där vid den tiden om man säger så. Det enda jag köpte var ett par gosiga vinterskor och efter det blev det stopp pga min taskiga ekonomi haha. Vi var alla så sjukt trötta och sega så beslutet att åka till IHOP och äta frukost var det bästa beslutet som togs den dagen. SÅÅÅÅ GOTT!!! Efter det fick jag en skjuts till tågstationen och sen plockade E och D upp mig och jag var hemma efter 12. Låg bara och degade i sängen och lekte lite med D. Kunde inte göra så mycket med tanke på siffran på mitt bankkonto, men en dag med Criminal Minds är ju aldrig fel väl?? Hade middag tillsammans med min värdfamilj där vi åt left overs från deras Thanksgiving middag. 
 
Lördag
 
Denna dagen hade jag minst sagt fram emot! Jag mötte upp Greenwich-Sara ute på Long Island för där skulle vi nämligen först kolla på college fotboll och sedan vara med på college fest!!! Allt verkar så kul med college!!! Tyvärr så förlorade Long Island laget mot något lag från West Virginia, men det påverkade inte feststämningen senare någonting. Hade det sååååååå kul!!!!! En av de mest minnesvärda kvällarna här borta blev det till iaf. Har alltid så kul med Sara<333 
 
 
 
 
Söndag
 
Lagom ofräscha lämnade vi LI (efter en välbehövlig och god bagel frukost) och drog oss tillbaka in till Manhattan. Hade ingen körövning och pallade inte traska omkring där så vi åkte hem var för sig. Var hemma i någon timme och sen åkte jag och plockade upp Lara och vi drog oss till White Plains för lite shopping (heja lönen). Fick de sista julklapparna till min kära familj hemma i Sverige köpta! Sen åkte vi tillbaka till Irvington och åt middag på en indisk restaurang, så himla gott var det!! Alltså inser ju typ att jag säger att allt jag äter är så himla gott, men är man en matälskare så är man. Punkt slut.
 
Lara's mat var först alldeles för stark för henne så hon fick be om en ny. Den nästa var lika stark den typ hahaha men på tredje försöket så satt den och vi båda vill tillbaka dit igen. Har alltid jättekul med Lara, så är så glad att hon bor så nära mig och att hon snart kommer bo ännu närmre!!
 
Det är det som har hänt på sistone! Fullpackad men rolig vecka. Imorgon har jag skola igen och på söndag är sista körövningen innan konserterna den 10 december. Håller dessutom på att planera med en kompis att gå och se julshowen the Rockettes på söndag!! Min värdmamma har sagt att det är någonting jag verkligen borde försöka göra då det är super populärt. 
 
Igår så bemästrade jag, A och D denna fina skapelse (nu är cirka hälften av allt godis uppätet av E):
 
 
 
 
 
 
Credit för bilderna ges till D hahaha.
 
Här kommer två bilder från förra måndagen då jag och några från min au pair grupp volontärarbetade på en Hunger Task Force. Vi hjälpte till att sortera och stapla mat som skulle ut till familjer under Thanksgiving. Kändes så fint att få göra nytta och hjälpa till.
 
 
 
Ha det så bra tills nästa gång vi hörs!!
 
Puss och kram!!